Zuzka Maliňáková

Vítejte na mém blogu , jmenuji se Zuzka a kromě svých radostí , koníčků a zájmů , kde na prvním místě je moje rodinka jsem zcela propadla tomuto papírovému umění. Mám ráda výzvy a poznávání nových věcí . A papírové tvoření mne takto před rokem oslovilo. Přeji příjemnou virtuální procházku - jsem moc ráda, že jste mne navštívili a budu se těšit, že zase někdy zavítáte . Děkuji .

úterý 7. srpna 2012

Dárková krabička

Přeji pěkný den,

začnu krásným mottem, které jsem našla u jedné milé prodávající - cituji ...

"To nie je možné!" - povedal Dôvod. "To nemá zmysel" - povedal Rozum. "Tu nie je šanca!"- povedala Pýcha. "Ale ja to vyskúšam"- pošepkal Sen

...už dlouho jsem si pohrávala s myšlenkou vytvořit projekt , kde budu moci použít jako hlavní ozdobu křehké víly z resinu. Ty jsem objevila u nás v Ostravě v jednom krásném obchůdku , který nabízí zboží s nádechem starých časů.

Naskytla se mi možnost uplatnit jednu z krásných víl na dárkovou krabičku ve stylu Shabby, která navíc se po odejmutí víčka rozloží - tzv. exploduje. Uvnitř krabičky je možno skrýt nějaké tajemství , vložit peníze do upravených kapsiček nebo napsat citát, verš , blahopřání na visačky, které jsou součástí této krabičky.  Víčko krabice je upraveno potažením papírů, prošíváním; úponky s perličkami, akrylovou a  perleťovou barvou , krakelovacím lakem pro dojem malého jezírka, ke kterému přilétly vážky a přisedla malá víla na květinovém břehu.  Pro " ošuntělý " dojem jsem papíry na hranách brousila a protrhala a doplnila místy bavlněnou dekorací. Uvnitř krabičky jsou navíc papíry různými motivy orazítkovány a embosovány. Hodiny mají ručičky z průhledného plexiskla pro dojem křehké krásy. Vnější strany papírů jsou pomalovány bílou akrylovou barvou.

A všude se nacházejí motýlci a květiny ...










Děkuji za návštěvu


3 komentáře: